Telefon
WhatsApp
OBA MAHALLESİ’NDE YAPILACAK BÖLGENİN İLK VE TEK TERAPİ BAHÇESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın marka değerine katkı sağlayacak yeni bir park projesini daha Oba Mahallesi’nde hayata geçiriyor. Birçok özelliği ile Akdeniz bölgesinde ilk olan Terapi Parkı’nın ihalesi yapılarak, yapım çalışmalarına başlandı.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Oba Mahallesi’nde yapımı planlanan Terapi Parkı için geri sayım başladı. 2133 metrekarelik alanda yer alacak parkta bitki tünellerinden doku yürüyüş yollarına kadar pek çok fonksiyon yer alacak.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Oba Mahallesi’nde 2133 m2’lik yeşil alanda yapımı planlanan Terapi Parkı için geri sayım sürüyor. Vatandaşların şehirden ayrılmadan rahatlayıp doğaya dönebileceği, içerisinde mini kafeteryası, koklama bölgeleri, yenilebilir ve tıbbi bitki bölgeleri, yürüyüş yolları, rüzgar çanları, kuş evleri, baharatlı dokunma masası, su bölgeleri, biyolojik havuzu, şifalı bitkiler bahçesi, doku yürüyüş yolları, heykeller, mini kaskatlı havuz, oturma alanları, bitki tünelleri ve gezinti yolları bulunan Terapi Parkı’nın ihalesi yapıldı. Parkın yapımına kısa sürede başlanması hedefleniyor.

“DUYU ORGANLARIMIZI CANLANDIRACAK BİR PARK OLACAK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Oba Mahallemiz’de ziyaretçilerin ruhuna dinginlik katacak bir park inşa edeceğiz. Birçok özelliği ile tek ve örnek niteliğindeki parkımızda diğer parklarımızda olmayan bir çok özellik yer alacak. Aromatik bitkilerle, süs ve biyolojik havuzlarla yapacağımız örnek bir peyzaj uygulaması ile hem göze, hem duyulara, hem de gönüllere hitap edecek bir park olacak. İhalesini gerçekleştirdik. En kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden Alanyamıza hayırlı olsun” dedi.

 


Bu haberi sosyal medyada paylaşabilirsin.



Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Trend Haberler

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Sosyal Medyada Biz

E-Bülten Aboneliği