Telefon
WhatsApp
ALKÜ’DE TURİZM REHBERLİĞİ KONUŞULDU

Türkiye’nin önemli turizm şehirlerinden biri olan Alanya’da, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik çalışmalarla ilçeye ışık tutmaya devam ediyor. Bu bağlamda, ALKÜ Turizm Fakültesi tarafından "Dijital Çağda Bir Turizm Rehberliği Bölümü Nasıl Olmalı" konulu çalıştay düzenlendi. Koordinatörlüğünü ALKÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuna Akçay'ın ve Dr. Öğr. Üyesi Tolga Gül'ün üstlendiği, moderatörlüğünü de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yalçın Arslantürk'ün yaptığı çalıştayın açılış konuşmalarını ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz gerçekleştirdi. Konuşmasında Turizm Rehberliği bölümünün disiplinlerarası bir yaklaşım ile hareket etmesi gereken bir alan olduğunu vurgulayan Çetinsöz, turizm rehberliğinin stratejik ve milli bir bakış açısı ile değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda, Doç. Dr. Tuna Akçay, TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, Doç. Dr. Yalçın Arslantürk, ARO Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, Doç. Dr. Oğuz Nebioğlu, Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, Öğr. Gör. Dr. Cansu Solmaz, Öğr.Gör. Dr. Vildan Yılmaz, Alper Bozbaş tek tek söz alarak gündem üzerine görüşlerini aktardı.

ALKÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuna Akçay, “Dijital Çağda Bir Turizm Rehberliği Bölümü Nasıl Olmalı?” konulu çalıştay ile ilgili bilgiler vererek, “Bugün düzenlediğimiz çalıştay ile ilgili deklarasyon hazırlayıp ‘Turizm Rehberliği’ alanına yönelik bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu yol haritasını Kültür ve Turizm Bakanlığımıza sunacağız.” dedi. Toplantı sonucunda Akçay, TUREB ile ALKÜ Turizm Fakültesi arasında iş birliği yapılması kararının alındığını ifade ederek, özellikle dijital dönüşüm konusunda projeler üretme konusunda anlaşıldığını söyledi.


Bu haberi sosyal medyada paylaşabilirsin.



Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Trend Haberler

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Editörün Seçimi

Sosyal Medyada Biz

E-Bülten Aboneliği