Telefon
WhatsApp
Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nce, öğrencilere Yazarlık Kursu verildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Her engel eğitimle aşılır” vizyonuyla projeler üreten Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü Çocuk Birimi, 10 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Yazarlık Kursu’nu tamamladı. Kursa katılan ve başarıyla tamamlayan öğrenciler, Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başarı belgelerini aldılar. Törene Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, öğrenciler ve velileri katıldı.

2021-2022 tiyatro sezonunda Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından gerçekleştirilen yaratıcı yazarlık kursu çalışmasında 1 yıl boyunca eğitim alan 10 çocuk tarafından “Nesli Tükenmekte Olan Kitap” adlı bir eser de kaleme alındı. Aldıkları teorik eğitimin uygulaması kısmında her çocuk, nesli tükenen bir hayvanı seçti ve seçtikleri hayvanlarla ilgili öykü yazdı. Kitap, 10 çocuğun yazdığı 10 öyküden oluşmakta. Nesli tükenen hayvanların konu olarak seçilmesinin sebebi ise kaybolan doğa ve çevreyle ilgili farkındalık yaratmak, çevre bilincine, yeryüzündeki tüm canlıların yaşama hakkına saygı duymaya vurgu yapmak olarak açıklandı.

Hazırlık sürecinde çocuklar hayvanlar ile ilgili araştırmalar yaparak öykülerini kaleme aldılar ve proje sorumlusu Nilbanu Engindeniz editörlüğü ile kitap Alanya Belediyesi Yayınlarının 19. eseri olarak yayınlandı. Ödül töreninde konuşan Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, “Alanya Belediyesi olarak çocuklar en önem arz eden konularımızdan ve çocuklara yönelik olan faydalı tüm çalışmaların destekçisi olduğumuzu gösteren somut örneklerden sadece bir tanesidir bu çalışma. Tüm çocuklarımızın doğayı, çevreyi koruyan; okumayı, araştırmayı, öğrenmeyi seven bireyler olmasını diliyoruz. Başta Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürümüz Hüseyin Çinal’ a ve ekibine, proje sorumlusu Nilbanu Engindeniz’ e ama en çok da küçük yazar arkadaşlarımıza emekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Müdür Çinal da, projede emeği geçen tüm personellere ve öğrencilere teşekkür ederek, bu tip projelerin devam edeceğini söyledi.


Bu haberi sosyal medyada paylaşabilirsin.



Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Trend Haberler

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Editörün Seçimi

Sosyal Medyada Biz

E-Bülten Aboneliği